Pretul petrolului a scazut aproape de 51 dolari/baril

Vineri, 20 Martie 2009, ora 09:49
921 citiri

Petrolul s-a ieftinit vineri la aproximativ 51 dolari/baril, dupa ce pretul acestuia urcase pana la cel mai mare nivel din ultimele patru luni, din cauza ingrijorarilor privind eficacitatea pachetului guvernului american de 1.000 miliarde dolari de a relansa economia, relateaza Reuters

Pretul petrolului crescuse joi cu 7%, la 51,61 dolari/baril, cel mai mare nivel din 28 noiembrie, dupa ce planul bancii centrale americane, Federal Reserve, pentru combaterea recesiunii si deprecierii dolarului a sporit interesul investitorilot pentru marfuri.

Titeiul tranzactionat pe piata din Statele Unite, cu livrare in aprilie, s-a ieftinit cu 49 centi, la 51,12 dolari/baril, in timp ce petrolul cu livrare in mai s-a ieftinit cu 29 de centi, la 51,75 dolari/baril. Petrolul Brent s-a ieftinit cu 29 centi, la 51,75 dolari/baril.

De asemenea, datele macroeconomice privind rata somajului din Statele Unite au aratat joi o crestere pana la un nivel record a numarului somerilor, alimentand semnele privind adancirea recesiunii.

Fondul Monetar International (FMI) a estimat joi ca economia globala se va comprima in 2009 intre 0,5 si 1%, pentru prima data de la Al Doilea Razboi Mondial. 

#petrol, # somaj, # economie , #stiri FMI