Pretul aurului atinge un nou record: 1.100 dolari/uncie

Vineri, 06 Noiembrie 2009, ora 22:37
1661 citiri
Pretul aurului atinge un nou record: 1.100 dolari/uncie

Aurul s-a scumpit, vineri, la un nou nivel record, pe piata aurului de la Londra, la 1.101,42 dolari/uncie, pe seama anuntului de cumparare de aur lansat de Sri Lanka si a deprecierii continue a dolarului, relateaza AFP, citat de NewsIn.

Banca centrala a Sri Lanka a anuntat ca vrea sa cumpere aur ca sa isi diversifice rezervele, din cauza deprecierii continue a dolarului.

"Cursurile monedelor au oscilat puternic in timpul crizei, ceea ce ne-a facut sa credem ca trebuie sa investim in ceva mai solid", iar aurul se impune a fi cel mai in masura, a spus guvernatorul bancii centrale a Sri Lanka, Ajith Nivard Cabraal, intr-un interviu publicat vineri de Financial Times.

"Bancile centrale, care anterior au vandut aur, sunt acum o noua si tot mai importanta sursa de cerere de metal galben", a salutat Aram Shishmanian, directorul Consiliul Mondial al Aurului, organismul care reprezinta interesele principalilor producatori de aur.

Tot mai multe banci centrale si-au revizuit politicile de administrare a rezervelor, in ultima vreme, anuntand cresterea rezervelor in aur.

Decizia Sri Lanka vine la patru zile dupa ce Fondul Monetar International (FMI) a anutat ca a vandut 200 tone aur Indiei, aproximativ jumatate din totalul de 403,3 tone pe care avea in vedere sa le vanda in decursul mai multor ani pentru a-si consolida finantele.

#aur, #dolar, #pret , #stiri FMI

Curs valutar

1 EUR = 4.9744 RON

-0.0008

1 USD = 4.5501 RON

0.0030
  1. Daune de zeci de mii de euro pentru un angajat al Amazon din România. Compania acuzată de hărțuire deghizată în "managementul performanței"
  2. Industria în care se câștigă cel mai bine în România. Salariul mediu net sare de 11.000 de lei
  3. Ministerul Muncii vrea să accelereze angajarea persoanelor cu dizabilități. Care este planul Simonei Bucura-Oprescu
  4. Competențele pe care le caută angajatorii. Ce cunoștințe devin cruciale în următorii cinci ani
  5. Criză în educație: Scădere uriașă a numărului de profesori din sistemul românesc de învățământ
  6. Cum poți obține în scurt timp sume de până la 5000 de lei
  7. Ce tipuri de credite sunt disponibile pentru fermieri?