Presedintele OTP Ungaria cere mai multa flexibilitate din partea FMI

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 00:18
1306 citiri
Presedintele OTP Ungaria cere mai multa flexibilitate din partea FMI

Presedintele celei mai mari banci comerciale din Ungaria, Sándor Csányi, a declarat marti ca delegatia mixta UE-FMI ar fi putut da dovada de mai multa flexibilitate in privinta tintei de deficit pentru 2011, informeaza Portfolio.hu, citat de Newsin. 

Csányi a declarat, de asemenea, ca pietele au reactionat exagerat la plecarea prematura a misiunii comune a Fondului si Uniunii, cauzata, printre altele, de neintelegerile pe tema tintei deficitului bugetar pentru anul urmator.

"Nu vad niciun risc in ceea ce priveste economia sau bugetul care sa poata justifica pierderile (de luni) de pe piete. Dar trebuie sa acceptam ca pietele sunt mult mai sensibile acum. Va trebui sa admitem asta, cel putin pe termen scurt", a declarat presedintele OTP pentru un ziar local.

Activele locale au fost puse la incercare - forintul a atins minimul ultimelor 14 luni, randamentele la titlurile de stat au crescut brusc iar preturile actiunilor au scazut pe Bursa de la Budapesta luni, dupa ce delegatiile FMI si UE au plecat din Ungaria mai devreme, inca de sambata, pe fondul unor dispute cu autoritatile locale. 

#fmi, #ue, #ungaria, #tina, #deficit , #stiri FMI