Presedintele HSBC: Punctul critic al recesiunii a trecut

Marti, 06 Octombrie 2009, ora 15:09
1197 citiri
Presedintele HSBC: Punctul critic al recesiunii a trecut

Presedintele HSBC, Stephen Green, a declarat ca cea mai dificila perioada a crizei economice a trecut, la o zi dupa ce directorul executiv al bancii a spus ca probabil va avea loc o noua prabusire, relateaza Bloomberg, preluat de NewsIn.

"Economia mondiala a atins punctul critic", a declarat Green intr-un interviu acordat pentru Bloomberg la Istanbul, unde se reunesc Fondul Monetar International (FMI) si Banca Mondiala.

"Situatia pare mai buna in prezent, insa exista in continuare suficiente motive pentru a ramane prudenti. Exista numeroase riscuri si nesiguranta", a adaugat el.

Pietele financiare sunt "stabile, au iesit din abis", a apreciat Green.

Michael Geoghegan, directorul executiv al bancii, a declarat luni pentru Financial Times ca economia mondiala va inregistra o asa-numita "revenire in forma de W".

"Nu sunt la fel de convins ca altii ca am depasit ce era mai rau. Trebuie sa fim foarte atenti", afirma el.

Chiar daca declara ca momentul critic al recesiunii a fost depasit, oficialii si economistii reuniti in Turcia raman sceptici in legatura cu declararea revenirii mondiale ca fiind sustenabila, in ciuda aprecierii spectaculoase a actiunilor la bursa in ultimele sase luni.

HSBC a anuntat pe 25 septembrie ca Geoghegan se va muta de la Londra la Hong Kong, pentru a mari concentrarea bancii asupra pietelor emergente.

Cea mai mare banca din Europa va avea in continuare sediul in Marea Britanie, iar presedintele Green, alaturi de directorul financiar Douglas Flint si de Stuart Gulliver, directorul bancii de investitii, vor ramane la Londra. 

 

#hsbc, # recesiune, # revenire, # economie , #stiri FMI