Presedintele Erste: Romania ar trebui sa imprumute bani de la FMI

Vineri, 27 Februarie 2009, ora 19:32
1192 citiri
Presedintele Erste: Romania ar trebui sa imprumute bani de la FMI

Romania ar trebui sa atraga un imprumut de la Fondul Monetar International (FMI), ca o "centura de siguranta", chiar daca nu are nevoie efectiva de finantare in acest moment, a declarat, vineri, la Viena, presedintele Erste Group, Andreas Treichl.

El a spus ca asa cum Erste Group a luat bani de la guvernul austriac, tot asa si Romania ar trebui sa atraga bani de la FMI Intrebat daca Erste va aloca catre BCR o parte din fondurile atrase, Treichl a raspuns: "am luat bani de la guvernul austriac, nu de la cel roman".

Oficialul Erste a adaugat, insa, ca grupul austriac este cel mai implicat in piata romaneasca, unde detine aproximativ 25% din creditele acordate firmelor si populatiei. "Nu exista alta banca din UE care sa sprijine economia romaneasca precum noi. Noi avem 25% din economia romaneasca", a spus Treichl.

El a aratat ca de viitorul economiilor din Europa Centrala si de Est nu depinde doar sistemul bancar din Austria, ci insasi Uniunea Europeana, care nu poate ramane indiferenta la evolutia dintr-o zona care este parte a spatiului comun.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#treichl, # bcr, # erste, # fmi, # romania, # imprumut , #stiri FMI