Ponta: In opinia FMI, sprijinirea persoanelor cu credite va creste creditarea si consumul

Marti, 04 Februarie 2014, ora 13:00
1370 citiri
Ponta: In opinia FMI, sprijinirea persoanelor cu credite va creste creditarea si consumul

Fondul Monetar International (FMI) considera ca decizia Guvernului de a sprijini pe o perioada de doi ani persoanele care au credite va conduce la o crestere a creditarii si a consumului, a declarat, marti, premierul Victor Ponta.

"Masura de sprijinire a persoanelor care au credite pe o perioada de doi ani, din punctul de vedere al FMI va conduce la o crestere a creditarii, a consumului", a spus Ponta.

Luni seara, la finalul discutiilor cu FMI, premierul Ponta a confirmat informatiile transmise anterior de Mediafax privind programul de stimulare a consumului pregatit de Guvern, care prevede reduceri de impozit pentru persoanele cu creditele restructurate, dar numai dupa expirarea perioadei de reesalonare.

Guvernul estimeaza ca aceasta schema de reduceri fiscale pentru populatia cu venituri sub medie si credite bancare ar putea duce la reesalonarea imprumuturilor pentru aproape un milion de romani, iar bancile ar putea reduce ratele la credite cu pana la 4 miliarde de lei in 2014.

Agentia Mediafax a anuntat, la 24 ianuarie, ca Guvernul vrea sa stimuleze consumul printr-un credit fiscal, sub forma unei reduceri acordate la plata impozitelor, pentru persoanele cu venituri sub medie care obtin de la banca restructurarea creditelor, dar numai in conditii stabilite de stat, cu prelungirea scadentei pana la doi ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta FMI, #fmi credit, #credit consum , #stiri FMI