Ponta: Guvernul va discuta cu FMI despre grupele I si II de munca. Solutia, in partea a doua din 2014

Luni, 02 Decembrie 2013, ora 07:40
1552 citiri
Ponta: Guvernul va discuta cu FMI despre grupele I si II de munca. Solutia, in partea a doua din 2014

Guvernul va discuta in ianuarie cu reprezentantii FMI si CE despre majorarea punctajului lunar pentru pensiile corespunzatoare fostelor grupe de munca I si II, iar din a doua jumatate a anului 2014 aceasta majorare ar putea fi posibila, a declarat premierul Ponta.

"Revenirea la ceea ce Guvernul Boc a taiat de la grupele I si II de munca este un obiectiv politic al Guvernului, pe care l-am asumat, l-am bugetat in anul 2014. Intr-adevar, insa, nu a fost agreat inca forma finala cu partenerii nostri internationali, Comisia Europeana si FMI. Ei vor fi in ianuarie la Bucuresti. Pe baza noului buget adoptat, aratand ca exista acei bani si aratand ca nu exista un deficit bugetar, eu sunt convins ca din a doua jumatate a anului putem sa facem si acest lucru", a spus Victor Ponta, intr-o emisiune difuzata duminica seara de Romania TV.

Majorarea pensiilor pentru conditii deosebite de munca, acordate persoanelor care au fost incadrate in fostele grupe I si II de munca dupa 1 aprilie 2001, a fost amanata cu doi ani, pana in 2014. Executivul de atunci si-a motivat decizia sustinand ca principala sa preocupare este plata tuturor pensiilor, luna de luna, in pofida dificultatilor economice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pensii fmi, #Romania FMI , #stiri FMI