Pogonaru: TVA si cota unica nu vor creste in 2009

Marti, 04 August 2009, ora 16:04
1381 citiri
Pogonaru: TVA si cota unica nu vor creste in 2009

Taxa pe valoare adaugata (TVA) si cota unica de impozitare nu vor fi majorate in acest an, deoarece cresterea impozitelor principale nu este o solutie pentru imbunatatirea situatiei veniturilor bugetare, sustine presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru, precizeaza NewsIn.

"Nu vedem economia functionand daca se maresc impozitele.

Problema pentru situatia bugetului este felul in care functionaza institutiile statului, in special administratia locala. Autoritatile trimit bani pentru investitii, dar acestia se opresc in sistem si ne trezim ca instituitiile locale transfera aceste fonduri in salarii", a spus, marti, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru.

El a explicat ca, dupa discutiile cu Fondul Monetar International (FMI), institutia internationala impartaseste parerea AOAR ca nu trebuie crescute principalele taxe si impozite.

"Pentru actuala evaluare a Fondului, senzatia mea este ca pozitia FMI coincide cu a noastra, ca principalele taxe si impozite nu trebuie crescute, sub rezerva ca trebuie sa confirme ei acest lucru", a spus Pogonaru.

O alta problema abordata in cadrul discutiilor a fost aceea a deficitului bugetar pentru care trebuie renegociate tintele asumate de Guvern.

"Pana in momentul de fata, incasarile la bugetul de stat sunt cu 17 miliarde lei mai mici decat erau prevazute, in primul rand din cauza scaderii dramatice a colectarilor din TVA ceea ce indica o prabusire a consumului, precum si din neaccesarea fondurilor europene", a spus Pogonaru.

O alta problema pe care AOAR o sustine si a discutat-o cu FMI este cresterea garantiilor de stat de la 1,5 la 2,5 miliade euro, insa aceasta masura este de competenta Comisiei Europene.

#pogonaru, #tva, #cota, #unica, #impozite , #stiri FMI