Pogea catre oamenii de afaceri: vom cere FMI sa accepte un deficit de 7% din PIB

Vineri, 31 Iulie 2009, ora 15:17
1880 citiri
Pogea catre oamenii de afaceri: vom cere FMI sa accepte un deficit de 7% din PIB

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a spus reprezentantilor mediului de afaceri ca Guvernul va solicita FMI sa accepte pentru 2009 un deficit bugetar de 7% din PIB, in conditiile unei scaderi economice estimate la 7-8%, a declarat secretarul general al AOAR, Cristian Parvan.

"Ministrul Finantelor ne-a spus ca va cere Fondului Monetar International un deficit bugetar de 7% din PIB, din cauza contractiei mai mari a economiei decat a fost estimata, de 7-8%, corelat insa cu investitiile care sa ajute la repornirea economiei", a spus secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania ( AOAR).

Premierul Emil Boc s-a intalnit, vineri, la Guvern, cu reprezentanti ai mediului de afaceri si ai investitorilor straini, pentru a discuta despre politicile economice guvernamentale.

Surse oficiale au declarat agentiei MEDIAFAX, la inceputul lunii iulie, ca FMI lucreaza la un nou cadru macroeconomic pentru Romania, in contextul primei evaluari de la inceputul lunii august a acordului stand-by, care anticipeaza, printre altele, accentuarea scaderii economice in acest an de la 4,1%, prognoza actuala, la 7-8%. 

#FMI, # deficit, # PIB, # investitori , #stiri FMI