Pogea: Am identificat 179 de taxe ?i tarife care trebuie eliminate sau comasate

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 12:43
1262 citiri
Pogea: Am identificat 179 de taxe ?i tarife care trebuie eliminate sau comasate

In perioada urmatoare vor fi eliminate sau comasate 179 de taxe si tarife, din totalul de 486, ceea ce reprezinta o scadere de 36,6% fata de nivelul actual, urmand ca pana la sfarsitul lui iunie sa fie elaborate actele normative in acest sens, a declarat marti ministrul finantelor, Gheorghe Pogea.

"Din totalul de 179 de taxe si tarife ce urmeaza a fi reduse, 36 vor fi anulate, iar 143 vor fi comasate. Pana la finalul lunii iunie urmeaza sa elaboram toate actele normative pentru introducerea acestor masuri", a spus Pogea.

Astfel, la Ministerul Mediului vor fi reduse si comasate 60 de taxe si tarife, la Ministerul Adinistratiei - 22, la Secretariatul General al Guvernului - 25, la Ministerul Economiei - 16 - si la Ministerul Transporturilor - 8. Ministrul a mai spus ca vor fi eliminate si comasate 11 taxe si tarife de la Agentia Nationala Sanitar Veterinara, 5 taxe impuse de Ministerul Sanatatii, 11 tarife la Ministerul Transporturilor, cate 6 de la Ministerul Muncii si de la Ministerul Justitiei, respectiv 8 taxe si tarife de la Ministerul Comunicatiilor.

La sfarsitul lui martie, Pogea spunea ca multe taxe si tarife vor fi reduse si comasate, iar masura de reducere a poverii administrative va avea loc foarte rapid. "Este nevoie de reducerea parafiscalitatii. Multe taxe si tarife vor fi reduse si comasate. Nu discutam ca trebuie sa platesti 30 de lei, ci de timpul pe care o persoana fizica sau o companie il pierde pentru plata acestora", declara Pogea.

Pogea, hotarat sa finalizeze legea pensiilor pana in octombrie

Guvernul s-a angajat, prin acordul cu FMI, sa finalizeze legea privind sistemul public de pensii pana la finalul acestui an, a declarat ministrul finantelor, Gheorghe Pogea.

"La incheierea discutiilor cu FMI si Comisia Europeana a fost redactata scrisoarea de intentie, in care sunt incluse toate temele, inclusiv masurile de ajustare a deficitului bugetar la 4,6% din PIB in 2009 si 3,7% din PIB in 2010", a completat Pogea.

”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#deficit, #impozite, #pensii, #reducere, #taxe , #stiri FMI