Pogea admite ca economia Romaniei s-ar putea contracta cu 8%

Joi, 30 Iulie 2009, ora 13:35
1153 citiri
Pogea admite ca economia Romaniei s-ar putea contracta cu 8%

Ministrul Finantelor Publice Gheorghe Pogea a afirmat, joi, ca "ar putea sa existe" o contractie economica de 8% in acest an si ca prognoza de 4,1% stabilita in acordul de imprumut incheiat cu FMI va fi modificata.

Intrebat daca o scadere cu 8% a PIB in acest an este plauzibila, Pogea a raspuns: "O contractie in aceasta zona poate sa existe".

El a aratat ca va fi modificata atat proiectia privind scaderea economica, cat si tinta pentru deficitul bugetar.

Pana acum, estimarile prezentate de ministrul Finantelor indicau un recul economic ceva mai moderat, in jurul a 6% din PIB.

Surse oficiale au declarat agentiei MEDIAFAX, la inceputul lunii iulie, ca FMI lucreaza la un nou cadru macroeconomic pentru Romania, in contextul primei evaluari de la inceputul lunii august a acordului stand-by, care anticipeaza, printre altele, accentuarea scaderii economice in acest an de la 4,1%, prognoza actuala, la 7-8%.

Economia s-a contractat cu 6,2% in primul trimestru, comparativ cu perioada similara a anului trecut, insa unii economisti sunt de parere ca PIB-ul ar putea inregistra niveluri si mai scazute in trimestrele urmatoare.



#contractie, #economica, #pogea, #romania , #stiri FMI