PNL: Imprumutul de la FMI a fost luat fara aprobarea Parlamentului

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 15:20
1350 citiri
PNL: Imprumutul de la FMI a fost luat fara aprobarea Parlamentului

Imprumutul de la Fondul Monetar International (FMI) a fost luat de membrii Guvernului Emil Boc, demis pe 13 octombrie prin motiune de cenzura, insa fara aprobarea Parlamentului, continutul scrisorii de intentie pe care si-a asumat raspunderea fosta guvernare fiind in continuare necunoscut opiniei publice, sustine deputatul PNL Ioan Ghise.

"Imprumutul de la FMI a fost luat de Guvern fara aprobarea Parlamentului.

Mai mult de atat, nu a fost semnat niciun acord international cu Fondul Monetar International.

A fost semnat un acord de imprumut, ceea ce este cu totul altceva.

Acordul international intra sub incidenta altor legi fata de acordul de acordul de imprumut.

Daca ne amintim, Emil Boc spunea ca imprumutul o sa fie unul financiar", a declarat liberalul, miercuri, in contextul in care o delegatie a FMI vine, totusi, in Romania, desi Romania nu are nici acum un Guvern cu libertati depline.

Parlamentarul PNL a adaugat ca Guvernul nu numai ca a anuntat ca o scrisoare de intentie ca fiind un acord, dar "acum vrea sa ca Parlamentul sa-si dea acordul pe ceva ce a luat Guvernul, exclusiv si individual.

O scrisoare de intentie nu este un acord".

Nu in ultimul rand, penelistul a estimat ca in aceasta toamna riscam sa facem o datorie publica de peste 30 de miliarde de euro, in conditiile in care "in acest moment, nu se dtie cu exactitate care este cuantumul datoriei publice a Romaniei.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#aprobare, #fmi, #imprumut, #parlament, #pnl , #stiri FMI