Petrolul urca spre 86 dolari/baril

Luni, 05 Aprilie 2010, ora 23:43
1193 citiri
Petrolul urca spre 86 dolari/baril

Barilul de petrol cu livrare in luna mai se tranzactiona luni pe pietele din Asia cu aproape 86 dolari, ca urmare a revenirii cererii pe baza semnalelor pozitive privind redresarea economiei globale, sustin analistii, potrivit AFP.

La New York, barilul de petrol pentru luna mai se tranzactiona cu 85,64 dolari, in urcare cu 77 de centi, dupa ce saptamana trecuta a urcat pentru scurta vreme deasupra pragului de 85 dolari/barili, cel mai inalt nivel din octombrie 2008.

Analistii spun ca scumpirea petrolului ar avea la baza datele economice bune din ultima vreme, inclusiv raportul de vineri privind locurile de munca din SUA, care au inregistrat cea mai mare crestere din ultimii trei ani, stimuland sperantele legate de revenirea celei mai mari economii a lumii.

"Numerosi traderi au cumparat inaintea acestui week-end prelungit, iar in prezent se observa unele impulsuri care imping preturile in sus", a declarat Victor Shum, analist de consultanta in energie al companiei Purvin Gertz din Singapore.

Fondul Monetar International (FMI) si-a imbunatatit perspectivele privind cresterea economica mondiala din acest an de la 3,9% la 4,1%.

Totodata, cresterea economica a Statelor Unite ar putea atinge 3% in acest an, in loc de 2,7%, cat indica previziunea anterioara din ianuarie.

Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat sâmbătă, 23 martie, că, de sărbătorile pascale, fermierii vor vinde carnea de miel la un ”preţ decent”, care să le acopere cheltuielile...
#petrol, #pret, #dolari, #barile , #stiri FMI