Patronatele din industrie vor sa discute cu FMI problema lipsei fondurilor pentru investitii

Joi, 30 Iulie 2009, ora 16:10
964 citiri
Patronatele din industrie vor sa discute cu FMI problema lipsei fondurilor pentru investitii

Consiliului de Conducere al UGIR-1903 si CONPIROM au solicitat o intalnire cu FMI pentru a discuta problema lipsei fondurilor pentru investitii, precizand ca daca nu se infuzeaza bani in economie va fi un dezastru, a declarat joi pentru NewsIn presedintele UGIR-1903, Ioan Cezar Coraci.

Colegiului Director al UGIR-1903 si al Consiliului de Conducere al CONPIROM, care semneaza contracte colective in ramurile chimie si petrochimie, textile confectii, pielarie, gospodarie comunala, locativa si transporturi locale, comert, sanatate, mass-media, a solicitat o intrevedere cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI).

"Este o practica frecventa ca Fondul Monetar International sa se intalneasca cu partenerii, dar cu cei din industrie si servicii nu s-au intalnit pana in prezent. Nu a existat pana in prezent nici un contact si este necesara aceasta intalnire, deoarece lucrurile merg pe o panta periculoasa", a spus Ioan Cezar Coraci.

Potrivit acestuia, bani pentru investitii in economie nu prea au mai ramas si este necesar ca FMI sa cunoasca situatia reala in privinta deficitului.

"Investitiile de un miliard de euro nu se vad deocamdata, iar banii trebuie investiti in economie pentru ca industria se inchide pe rand", a subliniat presedintele UGIR-1903.

Uniunea Generala a Industriasilor din Romania - 1903 (UGIR-1903) cuprinde 61 de federatii si organizatii de ramura, 42 organizatii judetene, 8 structuri regionale. 

 

#industrie, # investitii, # discutii, # fmi , #stiri FMI