Parlamentul grec vrea sa majoreze impozitele

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 16:52
988 citiri
Parlamentul grec vrea sa majoreze impozitele

Parlamentul grec a adoptat miercuri o lege de reforma fiscala, care vizeaza combaterea fenomenului de coruptie si reducerea deficitului bugetar, pentru a sustine iesirea din criza, relateaza Les Echos, potrivit NewsIn.

Legea a fost adoptata cu o majoritate de 158 de voturi din 300.

Dezbaterile parlamentare urmeaza sa se incheie joi, prin alte doua voturi pentru articolele textului de lege.

"Noul proiect de lege este revolutionar pentru Grecia si este in favoarea unei economii curate, in detrimentul coruptiei", a declarat premierul grec, George Papandreou.

Reforma fiscala vizeaza in principal impozitarea mai stricta a veniturilor mari, a averilor Bisericii, cresterea taxelor pentru societatile off-shore si desfiintarea scutirilor fiscale aplicate mai multor categorii de contribuabili.

Papandreou sustine ca aceasta reforma va "rationaliza sistemul fiscal", va sustine lupta impotriva coruptiei si va constitui "un prim pas pentru iesirea din criza".

Grecia se confrunta cu o datorie de circa 300 miliarde euro, in timp ce deficitul a fost estimat la 12,9% din produsul intern brut (PIB) in 2009.

Guvernele europene si Fondul Monetar International (FMI) au decis sa ofere Greciei un pachet de salvare in valoare de 45 miliarde euro, la o dobanda sub media pietei, in incercarea de a combate criza fiscala si de a reda increderea in moneda europeana.

Sindicatul soferilor de taxi si cel al avocatilor au inceput miercuri o greva de doua, respectiv trei zile, ca protest fata de noua lege fiscala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#parlamen, #grec, #impozite , #stiri FMI