Pambuccian: In urmatorul acord cu Fondul, sa punem accentul pe mediul de afaceri

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 15:40
1086 citiri
Pambuccian: In urmatorul acord cu Fondul, sa punem accentul pe mediul de afaceri

Liderul deputatilor minoritatilor Varujan Pambuccian a declarat, dupa o discutie a coalitiei cu presedintele Traian Basescu, ca un nou acord cu FMI, negociat in conditii mai calme, incepand cu luna ianuarie, va trebui sa aiba in vedere conditii mai prietenoase pentru mediul de afaceri, informeaza NewsIn.

"Am discutat chestiuni legate de cele trei legi importante care urmeaza sa fie trecute, si care vor fi trecute, dar si despre o chestiune pe care o consider importanta: posibilitatea incheierii unui nou acord cu FMI, de data aceasta negociat in alte conditii, in conditii mai calme decat cele in care a fost realizat cel de care stiti. Probabil ca in ianuarie ar urma sa incepem negocieri si sper ca acestea sa duca la un acord care sa credibilizeze in continuare Romania pe pietele financiare", a spus Pambuccian la finalul discutiilor cu seful statului care au avut ca tema, printre altele si acordul cu FMI si posibilitatea continuarii lui.

"Cred ca sunt in asentimentul colegilor mei in momentul in care spun ca atunci cand vom negocia un nou acord cu FMI, de data aceasta accentul trebuie sa-l punem foarte serios pe conditii mai prietenoase pentru mediul de afaceri. Toate tarile care trec prin situatii foarte dificile in momentul de fata isi pun probleme de genul acesta. Ar fi foarte trist sa constatam ca una cate una tarile din spatiul european sau din alte tari ale lumii adopta asemenea solutii si noi ne tot gandim si ajungem sa le adoptam cand ele nu mai au efect", a spus Pambuccian, subliniind ca grupul pe care il reprezinta va sustine ferm acest lucru, aratand ca in momentul de fata in Romania locurile de munca continua sa fie extrem de scumpe pentru angajatori, iar conditiile fiscale continua sa fie mai proaste decat in alte state chiar din proximitatea tarii noastre.

"Toti cei care ne sunt parteneri, FMI, UE, trebuie sa inteleaga ca trebuie sa avem si un drum economic corect, nu doar un drum contabiliesco-monetar corect si pe lucrurile acestea am insistat", a mai spus liderul deputatilor minoritatilor.

Pambuccian a apreciat ca un lucru pozitiv faptul ca autoritatile au decis in negocierile cu FMI si Comisia Europeana ca banii pentru investitii sa fie alocati in primul semestru pentru a se evita situatiile din anii trecuti, cand banii alocati investitiilor au fost folositi pe parcursul anului pentru finantarea deficitelor.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Pambuccian acord fmi mediu afaceri , #stiri FMI