Pambuccian: FMI propune masuri "in cele mai mici amanunte"

Joi, 02 Decembrie 2010, ora 15:44
1034 citiri
Pambuccian: FMI propune masuri "in cele mai mici amanunte"

Liderul grupului minoritatilor, Varujan Pambuccian, a declarat ca pe langa variantele analiate in coalitie privind concediul maternal, exista si o propunere a FMI care prevede o indemnizatie intre 600-1000 de lei, el aratandu-se nemultumit ca Fondul propune masuri "in cele mai mici amanunte", anunta NewsIn.

Pe langa variantele luate in calcul de catre Ministerul Muncii, liderul grupului minoritatilor nationale Varujan Pambuccian a supus atentiei celorlalti lideri ai coalitiei o varianta in care mamele vor putea sa stea acasa alaturi de copii pe timp de trei ani, dar cuantumul indemnizatiei sa fie fix, de 600 de lei, indiferent de veniturile avute anterior.

"Noi am plecat de la trei realitati in formularea acestor propuneri. Prima este ca noi nu avem o retea de crese care sa supravegheze copilul pana la trei ani, iar pentru majoritatea populatiei bona este o gluma.

In al doilea rand, avem o restrictie bugetara si nu putem depasi un anumit plafon.

A treia realitate este ca o serie de persoane au abuzat legea punand pe hartie venituri mai mari astfel incat indemnizatia sa fie mai mare", a precizat Pambuccian.

El a afirmat ca acesta este punctul de vedere al grupului pe care il reprezinta, formulat in conditiile in care sistemul creselor este deficitar.

"Daca ar fi dupa mine, as pune la dispozitia mamelor o retea de crese bine pusa la punct, iar durata concediului sa fie de numai trei luni", a explicat el.

Deputatul din partea comunitatii armene nu crede ca propunerea sa ar descuraja femeile cu salarii mari sa faca un copil.

"Daca o femeie isi doreste o cariera, oricum nu va sta acasa. Propunerea se adreseaza masei mari de femei care, in mod traditional, nu-si pun asa problema", a argumentat Pambuccian.

Acesta a mentionat faptul ca exista si o varianta a FMI, in care durata concediului este de un an, cu o indemnizatie intr-un cuantum de 600-1000 de lei.

Varujan Pambuccian nu s-a aratat incantat de faptul ca Fondul se implica in acest subiect.

"FMI a ajuns sa propuna masuri in cele mai mici amanunte si asta nu este deloc in ordine, iar guvernantii ar trebui sa spuna asta", a conchis Pambuccian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#concediu maternal, #fmi, #pambuccian , #stiri FMI