Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ordonanta impozitarii averilor mari, aprobata in 2010

Ordonanta impozitarii averilor mari, aprobata in 2010

Guvernul a promis din nou FMI ca, pana la finele lunii decembrie, va aproba o ordonanta de impozitare a averilor mari ale persoanelor fizice si va extinde criteriul de definire a venitului impozabil, astfel incat sa taxeze toate castigurile provenind din surse pentru care nu sunt acceptate scutiri.

Angajamentul pentru redactarea unei astfel de ordonante este inclus in scrisoarea suplimentara de intentie convenita cu FMI la finalul misiunii de evaluare din octombrie-noiembrie, obtinuta de MEDIAFAX.

Elaborarea ordonantei a fost asumata de Guvern si in ultimele doua scrisori semnate cu FMI, dar termenul de finalizare a actului normativ a fost amanat succesiv, de la jumatatea lunii august la sfarsitul lunii noiembrie si, acum, la finele lunii decembrie 2010.

"Elaborarea proiectului de ordonanta privind averile mari inregistreaza progrese, pentru a fi aprobata pana la finele lunii decembrie, iar un expert FMI va asista la implementarea actului normativ. Definitia venitului va fi extinsa, iar verificarile asupra veniturilor nedeclarate vor fi intarite", se arata in document. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1267 ori