Orban: Guvernul a concesionat conducerea tarii catre FMI

Luni, 10 August 2009, ora 15:22
1614 citiri
Orban: Guvernul a concesionat conducerea tarii catre FMI

Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat dur, luni, Cabinetul Boc, acuzandu-l ca "a concesionat conducerea tarii catre FMI" si ca nu a luat pana in prezent nicio masura anticriza, apreciind ca Romania "este pandita de riscul intrarii in incapacitate de plata".

"Actualul Guvern a reusit niste contraperformante greu de egalat. Nu a luat nicio masura anticriza, a facut doar promisiuni", a afirmat Orban, luni, intr-o conferinta de presa, transmite Mediafax.

El a criticat Executivul pentru ca, desi a promis anularea impozitului pentru profitul reinvestit, reducerea TVA si a fiscalitatii si capitalizarea CEC si Eximbank, toate au ramas la stadiul de promisiuni.

Orban a acuzat Executivul si pentru faptul ca, desi promisa, reducerea cheltuielilor in sectorul public nu s-a produs.

"A trebuit sa vina misiunea de experti a FMI sa aflam ca nu s-au redus cheltuielile din sectorul public, ci din contra, au crescut cu 16 la suta in primul semestru", a afirmat Orban.

In opinia liderului PNL, actualul guvern este interesat de plata pensiilor si salariilor doar pana la alegerile prezidentiale.

"PNL considera ca este fundamental ca pensiile si salariile sa se plateasca la timp si sa fie majorate in functie de realitatile economice. Insa, in actuala situatie, Romania este pandita de riscul de a intra in incapacitate de plata", a spus Orban, aratand ca ar fi oportun ca "macar acum, in ceasul al 12-lea, Executivul sa ia masuri de stimulare a dezvoltarii economice".

Orban a criticat si lipsa de coerenta la nivelul discursului public pe care o manifesta coalitia de guvernare, afirmand ca Guvernul are "tot mai multi purtatori de cuvant".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#orban, #guvernul, #conducere, #cabinet, #boc , #stiri FMI