Nita: PSD nu vrea majorarea TVA

Duminica, 02 August 2009, ora 23:17
1490 citiri
Nita: PSD nu vrea majorarea TVA

Ministrul social-democrat pentru IMM, Constantin Nita, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca PSD nu sustine majorarea TVA si ca insista ca impozitul minim sa fie anulat de la 1 septembrie.

Nita a spus ca, in conditii de criza, este neindicata o majorare a TVA sau a cotei de impozitare. El a opinat ca nici PDL nu va sustine o eventuala majorare a TVA.

Nita a mai spus ca PSD va discuta cu PDL, inclusiv in sedinta de luni dimineata a coalitiei, propunerea social-democratilor de anulare a impozitului minim de la 1 septembrie.

Ministrul a apreciat ca veniturile bugetare incasate ca urmare a impozitului minim pot fi inlocuite printr-o eventuala marire a redeventei la apa minerala si la unele materiale de constructii.

Potrivit lui Nita, PDL si PSD vor discuta, in sedinta de luni a coalitiei, si despre setul de masuri anticriza, in contextul in care reprezentantii FMI au dat dovada de "flexibilitate" in ceea ce priveste propunerea Guvernului de majorare a deficitului bugetar.

Ministrul PSD a spus ca flexibilitatea FMI in renegocierea unor tinte macroeconomice ar permite Executivului rediscutarea unor masuri din programul anticriza, insa nu a precizat ce masuri ar putea fi vizate.

El a afirmat ca PDL si PSD trebuie sa stabileasca modul de finantare a deficitului bugetar, astfel incat majorarea acestuia sa se regaseasca in investitii si nu in cheltuieli.

Nita a mentionat, in context, ca PSD asteapta inca un raspuns de la reprezentantii PDL la masurile anticriza avansate de social-democrati si mai ales la propunerea de neimpozitare a profitului reinvestit si de anulare a impozitului minim. 

#nita, #psd, #tva , #stiri FMI