Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nicolaescu a stabilit cu delegatia FMI pasii reformei in sanatate.Vezi ce se schimba

Nicolaescu a stabilit cu delegatia FMI pasii reformei in sanatate.Vezi ce se schimba


Ministrul Eugen Nicolaescu si reprezentantii FMI, BM si CE au agreat joi, in cadrul unei intalniri avute la Bucuresti, urmatorii pasi "pentru aprofundarea reformei in sanatate", intre care achizitiile publice centralizate si reesalonarea unor programe nationale de sanatate, informeaza MS.

Nicolaescu a avut joi o "intalnire planificata" cu delegatia Fondului Monetar International (FMI), reprezentantii Bancii Mondiale (BM) si cei ai Comisiei Europene (CE), precizeaza Ministerul Sanatatii.

"Discutiile dintre reprezentantii MS si ai FMI, BM si CE s-au axat pe evaluarea modului in care se deruleaza acordul cu cele trei institutii internationale, in cadrul misiunii de revizuire a documentelor incheiate cu aceste institutii internationale. In cadrul acestor discutii s-au evidentiat eforturile depuse de Ministerul Sanatatii pe parcursul anului 2013 pentru indeplinirea obiectivelor ce stau la baza reformei in sistemul de sanatate. Reprezentantii FMI, CE si ai BM au apreciat pasii facuti de Ministerul Sanatatii si faptul ca toate proiectele se afla in graficul asumat", arata sursa citata.

Pachetul de servicii medicale, de la 1 aprilie

Potrivit MS, in cadrul discutiilor, un accent important a fost pus pe introducerea pachetul de servicii medicale de baza. "Acesta va intrpasi ai a in vigoare la 1 aprilie 2014 si va insemna, totodata, si deschiderea discutiilor pentru pachetul suplimentar de asigurari private de sanatate", subliniaza MS.

De asemenea, partile au agreat pasii viitori pentru aprofundarea reformei in sanatate, care sa contribuie la crearea unui sistem public sanitar echilibrat, de natura sa respecte nevoile populatiei: achizitii publice centralizate, influenta bugetara a introducerii noii liste de medicamente compensate, reesalonarea unor programe nationale de sanatate, ca urmare a impactului fiscal calculat.

"La finalul discutiilor, reprezentantii FMI, CE si BM au reiterat faptul ca rezultatele obtinute sunt incurajatoare si creeaza premisele unei reformei profunde si serioase in sanatate", mai spun reprezentantii ministerului.

Cu acelasi prilej, ministrul Eugen Nicolaescu i-a asigurat pe partenerii internationali ca politicile publice realizate de MS "au fost si vor continua sa ramana in acord cu standardele Uniunii Europene, Programul de Guvernare si acordul pe care Romania il are cu organismele financiare internationale", mai mentioneaza aceleasi surse.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1997 ori