MS: Peste 3.000 de posturi deblocate in sistemul sanitar pana la sfarsitul anului

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 13:09
1719 citiri
MS: Peste 3.000 de posturi deblocate in sistemul sanitar pana la sfarsitul anului

Peste 3.000 de posturi din sistemul sanitar vor fi deblocate pana la sfarsitul anului, 750 fiind in unitatile sanitare ale autoritatilor locale, la care se vor adauga si cele din spitalele Primariei Capitalei, a anuntat, joi, Ministerul Sanatatii, potrivit Mediafax.

"In urma analizei efectuate si a necesarului imediat, precum si a posibilitatii tehnice de organizare a examinarilor in acest an, Ministerul Sanatatii va scoate la concurs un numar de aproximativ 2.322 de posturi. Pe langa acestea, autoritatile administratiei publice locale vor mai avea posibilitatea de a scoate la concurs un numar de aproximativ 750 de posturi, la care se vor adauga si posturile vacantate in cele 18 spitale descentralizate in 2008 la Primaria Capitalei", se arata intr-un comunicat al MS.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii au precizat ca, potrivit legislatiei in vigoare, ordonatorii principali de credite, respectiv institutiile administratiei publice locale, pot aproba, in cazuri temeinic justificate, ocuparea a 15 la suta din totalul posturilor ce s-au vacantat.

"Ministerul Sanatatii va debloca cu prioritate posturile pentru medici si asistenti medicali in specialitatile deficitare, ca de exemplu ATI, medicina de urgenta, cea de laborator, radiologie etc. si in spitalele din zonele unde exista deficit important de personal medical", au spus reprezentantii MS.

De asemenea, vor fi deblocate posturi si in unitati sanitare din centrele universitare care mai au nevoie de specialisti pe anumite domenii cu lipsa acuta de personal.

Lista unitatilor sanitare cu paturi, dar si numarul de posturi pe fiecare categorie de personal medical, precum si specialitatile pentru care se vor organiza concursuri sau examinari in aceasta toamna va fi publicata pe site-ul ministerului, la adresa www.ms.ro, in 20 septembrie.

Ministerul Sanatatii estimeaza ca, incepand din luna noiembrie a acestui an, unitatile sanitare cu paturi vor organiza concursurile sau examinarile pentru ocuparea posturilor.

Ministrul Sanatatii a solicitat, in sedinta Guvernului din 18 august, deblocarea a 5.000 de posturi necesare sistemului medical, insa premierul a spus atunci ca nu se poate debloca decat un post la sapte eliberate, ceea ce inseamna 1.000, iar eventuale suplimentari vor trebui negociate in toamna cu FMI.

 

#deblocare posturi sanatate , #stiri FMI