Moody's: Romania va lua 20 mld euro, pe doi ani de la UE si FMI

Vineri, 20 Martie 2009, ora 14:05
1478 citiri
Moody's: Romania va lua 20 mld euro, pe doi ani de la UE si FMI

 Moody's anticipeaza ca Romania va obtine, de la Uniunea Europeana (UE) si Fondul Monetar International (FMI), un pachet multilateral de sprijin de peste 20 miliarde euro, printr-un acord pe doi ani.

Moody's a reconfirmat,astazi, ratingurile guvernului Romaniei pentru datorii si depozite in moneda locala si valuta straina, pe termen lung si scurt, decizia fiind argumentata si prin obtinerea unui program de finantare de la FMI si UE, anunta Mediafax.

"Afirmarea ratingului are ca premiza obtinerea unui program de finantare FMI/UE, cuplat cu o ajustare fiscala eficienta", se arata intr-un comunicat Moody's, publicat astazi.

Potrivit agentiei de rating, aproximativ jumatate din pachetul de sprijin extern va fi furnizat de FMI, restul urmand sa fie asigurat de institutiile UE.

Programul va fi structurat, cel mai probabil, in jurul alocarii fondurilor acordate de FMI catre echilibrarea balantei de plati, in timp ce banii de la UE vor fi utilizati pentru finantarea bugetului, relaxand astfel problemele de lichiditate, scriu analistii Moody's.

#acord, #de, #extern, #fmi, #moody, #pachet, #s, #sprijin, #ue , #stiri FMI