Misiunea FMI si-ar putea amana plecarea din Romania pana luni

Miercuri, 05 Mai 2010, ora 23:23
1184 citiri
Misiunea FMI si-ar putea amana plecarea din Romania pana luni

Misiunea Fondului Monetar International (FMI) si-ar putea amana plecarea din Romania cu trei zile, pana luni, pentru a continua negocierile cu autoritatile romane si in week-end, au declarat agentiei MEDIAFAX surse participante la discutiile cu FMI.

Misiunea FMI la Bucuresti a fost programata pentru perioada 27 aprilie - 7 mai.

Anterior, surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX ca premierul a renuntat la vizita privata pe care intentiona sa o efectueze, joi, in Statele Unite si unde urma sa primeasca titlul onorific de Doctor in Drept din partea universitatii americane Michigan State University, si a cerut ministrilor sa ramana in Bucuresti in aceste zile, avertizandu-i ca vor fi convocati atat la discutii cu FMI, cat si la alte reuniuni ulterioare.

Premierul, guvernatorul BNR si mai multi ministri s-au intalnit, miercuri, la Palatul Cotroceni, cu presedintele Traian Basescu, pentru discutii privind negocierile cu FMI.

Surse politice au declarat agentiei MEDIAFAX, la finalul intalnirii, ca Guvernul cauta solutii, insa cifrele de 20% pentru cota unica de impozitare, respectiv 24% pentru TVA sunt greu de evitat, deja vorbindu-se despre acestea ca "despre o fatalitate".

Premierul si ministrii ar urma sa aiba, joi, o intalnire cu expertii FMI, la sediul Guvernului. 

#misiune, #fmi, #plecare, #negocieri , #stiri FMI