Ministrul Muncii: Nu acceptam ca FMI sa ne impuna inghetarea pensiilor

Vineri, 13 Martie 2009, ora 09:16
1808 citiri
Ministrul Muncii: Nu acceptam ca FMI sa ne impuna inghetarea pensiilor

Ministrul Muncii, Marian Sarbu, sustine ca nu va fi de acord cu inghetarea pensiilor si anunta ca va discuta vineri cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) despre cresterile salariilor si pensiilor, problematica somajului din Romania si reformarea pietii muncii.

 

Pe de alta parte, ministrul Muncii spune ca un posibil acord cu FMI poate sa influenteze tot ce inseamna posibile politici economice si sociale.

"Nu vom fi de acord cu inghetarea cresterii pensiilor. Sper ca FMI sa nu se impotriveasca masurii de crestere a pensiilor cu rata inflatiei. Ma voi intalni cu reprezentantii Fondului, vineri, la 9:30, pentru a discuta despre cinci subiecte propuse de reprezentantii Fondului. Este vorba despre politica salariala, posibilele reforme din piata muncii, politica de pensii, politica de somaj si sprijinul acordat categoriilor sociale defavorizate", a declarat, joi, ministrul Muncii, Marian Sarbu, la un post de televiziune.

Ministrul Muncii a tinut sa precizeze ca punctul de pensie va creste la 718 lei de la 1 aprilie si la 738 de lei din octombrie, asa cum a fost convenit in legea bugetului asigurarilor sociale. In plus, ministrul Muncii a reiterat ca pensia minima garantata va creste de la 1 aprilie la 300 lei si de la 1 octombrie la 350 lei.

Marian Sarbu a refuzat insa sa se pronunte asupra majorarii salariilor din sistemul bugetar in raport cu inflatia in 2009 si a afirmat ca noi discutii cu sindicatele, pe acest subiect, vor avea loc dupa data de 15 aprilie.

"Nu vom discuta despre cresteri salariale in sectorul bugetar decat dupa 15 aprilie, cand va trebui sa vedem cu cat au crescut veniturile in buget si care va fi cresterea economica", a mai spus Sarbu. Acesta a anuntat ca "foarte probabil salariul minim pe economie va ramane la valoarea de 600 lei pe toata perioada anului 2009".

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#Ministrul, #muncii, #FMI, #pensii, #salarii, #pensii , #stiri FMI