Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Finantelor, in chestiunea neplatii lefurilor: Le-am dat toti banii pe care i-au cerut

Ministerul Finantelor, in chestiunea neplatii lefurilor: Le-am dat toti banii pe care i-au cerut


Institutia sugereaza celorlalte ministere ca n-au motive sa intarzie plata salariilor, de vreme ce sumele privind cheltuielile de personal pe 2009 au fost propuse la inceputul anului chiar de ele.


"Sumele alocate de la bugetul de stat pentru bugetele locale, aprobate prin Legea bugetului de stat, pe judete, sunt repartizate pe trimestre de catre Ministerul Finantelor Publice, la propunerea ordonatorilor principali de credite, prin Directiile Generale ale Finantelor Publice.


Oamenii de la Finante mentioneaza ca pentru acele localitati care nu au avut fonduri suficiente, ca urmare a repartizarii trimestriale, s-a procedat la modificarea repartizarii fondurilor.


Cu alte cuvinte, ministerul le-a furnizat acum bani celor care n-au mai avut fonduri pentru plata integrala a salariilor, completand din sumele alocate pe trimestrele urmatoare.


Guvernul nu va suplimenta fondul anual pentru salariile bugetarilor pentru ca trebuie sa se incadreze intr-un program trimestrial de cheltuieli strict, fixat cu Fondul Monetar International.


De altfel, premierul le-a trimis saptamana aceasta tuturor ministrilor o scrisoare prin care le atrage atentia ca nu au voie sa se intinda cu cheltuielile, altfel vor raspunde "legal si politic". "Pentru ca FMI este cu ochii pe noi si una dintre conditiile impuse este de a ne incadra in plafonul de cheltuieli", premierul a simtit nevoia sa le reaminteasca ministrilor ca trebuie sa fie atenti la modul in care administreaza banii. Vizate in mod special sunt cheltuielile de personal.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 746 ori
Citeste mai multe despreneplata salarii cheltuieli personal