MFP s-ar putea imprumuta pe pietele internationale in urmatoarele doua luni

Luni, 09 Mai 2011, ora 14:57
903 citiri
MFP s-ar putea imprumuta pe pietele internationale in urmatoarele doua luni

Jeffrey Franks, seful misiunii FMI, a declarat ca Ministerul de Finante ar putea iesi sa se impumute de pe pietele internationale prin intermediul programului MTN (Medium Term Note - n.r) in urmatoarele doua luni, conform NewsIn.

"Ministerul Finantelor a dezvoltat un program de obligatiuni pe termen mediu (MTN - n.r), cu consultanta din partea bancilor internationale. Urmeaza sa aiba o prima emisiune intr-o luna sau in jur de o luna si aceasta va acorda acces pe o baza regulata, la rate foarte competitive, la bani de pe piata eurobondurilor. Romania cred ca va fi un candidat atractiv si randamentele vor fi bune. Vedem alte tari iesind pe piata si obtinand rate bune si am toate sperantele ca Romania se va comporta bine din punctul acesta de vedere. Cu cat mai mare va fi emisiunea pe care Romania poate sa o faca pe pietele internationale, cu atat mai bune vor fi conditiile", a spus Franks.

El a precizat ca, cel mai probabil, MFP va iesi pe pietele internationale in prima jumatate a acestui an, "ceea ce inseamna in urmatoarele doua luni".

#ministerul finantelor, #fmi, #franks, #mtn , #stiri FMI