MFP: Imprumutul de la Banca Mondiala intra in trezorerie in septembrie

Vineri, 17 Iulie 2009, ora 16:45
1499 citiri
MFP: Imprumutul de la Banca Mondiala intra in trezorerie in septembrie

Ministerul Finantelor Publice (MFP) estimeaza ca primul imprumut de la Banca Mondiala, in valoare de 300 de milioane de euro, aprobat joi, va intra in trezoreria statului in luna septembrie, creditul avand ca destinatie finantarea deficitului bugetar, se arata intr-un comunicat al MFP.

"Tinand cont de perioada necesara ratificarii acordului de imprumut, conform uzantelor in cazul imprumuturilor contractate de la institutiile financiare internationale, tragerea primului imprumut pentru politici de dezvoltare in valoare de 300 milioane euro este estimata a avea loc in luna septembrie 2009", se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor, informeaza Mediafax.

Consiliul Directorilor din cadrul Bancii Internationale pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), parte a Bancii Mondiale, a aprobat joi primul imprumut pentru politici de dezvoltare, in valoare de 300 milioane euro, acordat Romaniei, precum si Strategia de parteneriat de tara a Bancii Mondiale in Romania pentru perioada 2010 - 2013.

Imprumutul acordat Romaniei va avea o scadenta de 14 ani si o perioada de gratie de 13 ani si jumatate.

Pachetul de asistenta financiara convenit cu reprezentantii Comisiei Europene (CE), ai Fondului Monetar International (FMI) si ai Bancii Mondiale (BM) include si trei imprumuturi pentru politici de dezvoltare in valoare totala de un miliard de euro din partea BM, atasate unui pachet de reforme in domeniul sectorului public, inclusiv educatie si sanatate, reforme in domeniul protectiei sociale si sectorului financiar.

"Aceste imprumuturi acordate de BIRD vor fi destinate finantarii deficitului bugetar", se arata in comunicat. Al doilea imprumut de la Banca Mondiala pentru politici de dezvoltare este programat sa fie aprobat de Comitetul Directorilor pana la sfarsitul anului 2009, iar cel de-al treilea in primul semestru din 2010.

Programul derulat cu Banca Mondiala se axeaza, in principal, pe implementarea reformelor din educatie, sanatate, protectie sociala si pe imbunatatirea cadrului de supraveghere si reglementare a sectorului financiar.

 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#imprumut, # bm, # milioane, # deficit , #stiri FMI