Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Membrii CNSF vor sa colaboreze mai bine pentru raportarea indicatorilor conform cerintelor FMI

Membrii CNSF vor sa colaboreze mai bine pentru raportarea indicatorilor conform cerintelor FMI

Membrii Comitetului National pentru Stabilitate Financiara (CNSF) au discutat, in 15 iulie, aspecte privind colaborarea inter-institutionale in vederea raportarii indicatorilor de stabilitate financiara conform cerintelor Fondului Monetar International, au anuntat institutiile participante, informeaza NewsIn.

Membrii CNSF au analizat, totodata, evolutiile recente ale sectorului financiar din Romania, pornind de la tendintele reflectate in cadrul Raportului asupra Stabilitatii Financiare al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), se arata intr-un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Reprezentantii CNSF au discutat si despre unele aspecte legate de consolidarea stabilit?tii sistemului financiar. La intalnire au participat Mugur Is?rescu, guvernatorul BNR si presedinte al CNSF, Bogdan Dragoi, secretarul de stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice, Eugenia Carmen Negoita, vicepresedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.

La sedinta au fost pezenti si Angela Toncescu, presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigur?rilor, precum si Mircea Oancea, presedinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Potrivit calendarului anuntat, urmatoarea sedinta va avea loc in ultima saptamana din luna septembrie 2009.

Membrii CNSF au discutat despre evolutiile recente in domeniul supravegherii sectorului financiar si cel al gestiunii crizelor financiare in contextul concluziilor Consiliului ECOFIN din 9 iunie 2009 si ale Consiliului European din 18-19 iunie 2009 privind perfectionarea cadrului pentru supravegherea financiara in Uniunea Europeana.

De asemenea, au fost discutate aspectele principale ale reformei sistemului de reglementare si de supraveghere financiara propuse de guvernul Statelor Unite, precum si regulile europene privind ajutorul de stat si implicatiile acestora asupra restructurarii institutiilor financiare.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1026 ori
Citeste mai multe desprecerinte cnsf fmi indicatori