ME vrea sa subventioneze huila si in 2011

Joi, 27 Mai 2010, ora 10:51
1382 citiri
ME vrea sa subventioneze huila si in 2011

ecretarul de stat din Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Tudor Serban, a declarat joi ca vor trebui gasite solutii pentru subventionarea huilei in continuare, desi potrivit normelor europene aceasta nu va mai fi permisa incepand din 2011, relateaza NewsIn.

"Mineritul in Romania este de traditie. Dar nu trebuie sa renuntam la minerit. Pot sa confirm: mineritul se face in conditii foarte grele.

A scoate carbune de la 1.000 de metri adamcime si a-l aduce la suprafata nu este un lucru simplu.

Va trebuie sa gasim solutii pentru subventionarea huilei in continuare, chiar daca Fondul Monetar International (FMI) ne-a spus: domnul Serban, de la anul, nu mai discutam aceasta problema", a declarat joi Tudor Serban in cadrul unei conferinte de presa.

Secretarul de stat din Ministerul Economiei a precizat totodata ca aceaste subventii trebuie micsorate la limita minima.

De asemenea, Tudor Serban a adaugat ca in sector de lignit nu sunt probleme la fel de mari.

"Bogatiile solului, subsolului, sunt un sector ce trebuie explorat. Uraniu, de exemplu.

Trebuie sa continuam dezvoltarea colaborarii cu Kazahstanul, in acest sens", a mai spus Tudor Serban.

Autoritatile acorda in acest an subventii de 245,6 milioane de lei Companiei Na?ionale a Huilei (CNH) Petrosani, pentru productia de huila energetica, si de 29,5 milioane de lei Companiei Nationale a Uraniului (CNU) Bucuresti, pentru productia de octoxid de uraniu, potrivit unei hotarari de guvern publicate la 23 aprilie 2010 in Monitorul Oficial. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#minister, # ecnomie, # subventii, # huila , #stiri FMI