Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Marian Sarbu: Pricipalul element pe care il vom discuta cu FMI va fi legat de cresterea economica

Marian Sarbu: Pricipalul element pe care il vom discuta cu FMI va fi legat de cresterea economica

Principalul element ce va fi discutat cu reprezentantii FMI va fi cel legat de cresterea economica, a declarat joi seara ministrul Muncii, Marian Sarbu, la un post de televiziune, care a adaugat ca indicatorii macroeconomici privind cresterea economica a Romaniei vor sta la baza acordului semnat cu FMI

"Aprecierile privind cresterea economica vor sta la baza acordului semnat de Romania cu FMI", a afirmat Marian Sarbu, referindu-se la declaratia ministrului Finantelor, Gheorghe Pogea, care a spus joi, dupa discutiile cu reprezentantii FMI, ca Romania ia in calcul o crestere economica intre -1% si 1,5% pentru acest an.

Reprezentantul guvernului a adaugat ca Romania "nu poate face abstractie de ce se intampla in exterior". Ministrul Muncii a tinut sa precizeze ca in negocierilor cu reprezentantii FMI, Guvernul va incerca sa sustina politicile salariale promovate in prima parte a acestui an.


"Am mandat din partea Executivului sa ma bat pentru aceste lucruri. Sunt optimist si cred ca reprezentantii Comisiei Europene si cei ai FMI au inteles ca bugetul asigurarilor sociale pe 2009 a fost construit pe calcule rezonabile", a afirmat Sarbu.


Premierul Emil Boc promitea sindicatelor in februarie ca va relua discutiile cu reprezentantii functionarilor publici dupa 15 aprilie, dar a conditionat eventualele majorari salariale de evolutia economiei.


O misiune a Fondului Monetar International (FMI) este prezenta la Bucuresti in perioada 11-25 martie ca sa discute despre un posibil program al FMI pentru Romania, "parte a unui pachet multilateral de finantare", la care mai iau parte Uniunea Europeana (UE) si Banca Mondiala.


Joi, reprezentantii FMI, cei ai Comisei Europene si ai Bancii Mondiale s-au intalnit cu ministrul Finatelor, Gheorghe Pogea, care a declarat la sfarsitul discutiilor ca Romania ia in calcul o crestere economica intre -1% si 1,5% pentru acest an.


Vineri, reprezentantii FMI, se vor intalni cu ministrul Muncii, Marian Sarbu, pentru a discuta despre politicile salariale, de pensii si somajul estimat de reprezentantii de la Bucuresti pentru 2009. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1678 ori