Majorarea TVA si a cotei unice nu are sustinatori in PDL

Miercuri, 05 Mai 2010, ora 12:13
1335 citiri
Majorarea TVA si a cotei unice nu are sustinatori in PDL

Deputatul PDL Sever Voinescu scrie, pe blogul sau, ca ideea majorarii taxelor, vehiculata la nivel de zvon, nu are sustinatori in PDL considerand se impune o schimbare serioasa in echipa de guvernare, precizeaza Mediafax.

"In politica, daca nu produci schimbarea la timp vei fi tu insuti schimbat. Nu e cinism, nu e darwinism politic, nu e imoralitate. Este, pur si simplu, politica", scrie Sever Voinescu pe blog, aratand ca, la zvonurile care circula in ultimele zile despre majorarea taxelor, "Guvernul reactioneaza cand sibilinic, cand contradictoriu".

"Simt ca se pregateste sa dea vina pe FMI. Trebuie sa o spun limpede: din discutiile pe care le-am avut in ultimele zile cu multi dintre colegii mei de partid, o asemenea masura NU are sustinatori in PDL.

Credem ca o majorare de taxe acum ar ucide si putina viata care mai palpita in economia noastra privata", precizeaza deputatul PDL.

El sustine ca PDL este partidul de dreapta care crede in economia de piata si care ajuta economia privata, si nu "partidul bugetului de stat".

"Credem ca un guvern care nu mai are alte solutii decat cresterea taxelor trebuie schimbat cu altul care are si alte solutii. (...) Guvernarea se dovedeste a fi din ce in ce mai grea. Poate ca nu putem mai mult. Poate ca nu putem mai bine. Poate ca nimeni altcineva nu ar fi putut mai mult si mai bine. Dar nu mai putem continua asa. Nu stiu daca e ceasul al 11-lea sau al 12-lea, dar e ceasul schimbarii", mai scrie reprezentantul PDL.

Potrivit lui Sever Voinescu, se impune o schimbare serioasa in echipa de guvernare, iar "PDL trebuie sa se reconfigureze gandindu-se la alegerile din 2012 si nu gandindu-se la multumirea «gascutelor»".

"Ceasul acestor schimbari a venit", mai scrie el.

Sever Voinescu critica unele masuri guvernamentale: "In plina criza, Guvernul a reusit in foarte mica masura sa restranga cheltuielile publice, sa protejeze initiativa privata si sa foloseasca eficient resursele europene. Acestea erau marile examene ale Guvernului. Nu le-a trecut. Multi spun ca e prea devreme pentru bilant. Mie mi se pare ca tempoul crizei economice impune bilanturi mai rapide decat in mod obisnuit".

In opinia lui Voinescu, responsabilitatea politica pentru ceea ce sufera Romania acum apartine tuturor partidelor: PDL, PSD, PNL, UDMR.

"Fireste, vina se poate doza. Poate ca unii sunt mai vinovati decat altii. Dar toti impreuna, conducerile tuturor acestor partide, poarta raspunderea suferintelor de azi ale romanilor", adauga deputatul PDL.

Voinescu mentioneaza ca nu stie ce au de gand celelalte partide, dar ca "PDL este la ceasul unui examen greu".

"Trebuie sa se schimbe. Trebuie sa fie capabil sa produca singur, in cadru perfect statutar si democratic, o alternativa. Trebuie sa arate ca este partidul proiectului lui Traian Basescu si nu partidul deconcentratelor. Trebuie sa arate ca este un mare partid si nu o masina de strans voturi la soroc", apreciaza acesta.

FMI a propus majorarea TVA si a cotei unice, pentru a accepta o crestere a deficitului de la 5,9% la 6,9% din PIB, intrucat nu mai are incredere in Guvern ca va reduce cheltuielile, dar nu este de acord cu aplicarea unor taxe diferentiate sau progresive, au declarat surse participante la negocieri. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#cota, #criza, #economie, #fmi, #majorare, #tva, #unica, #voinescu , #stiri FMI