"Majorarea TVA e o solutie"

Marti, 04 Mai 2010, ora 17:51
1319 citiri
"Majorarea TVA e o solutie"

Consilierul prezidential Peter Eckstein Kovacs a declarat marti, la Realitatea TV, ca majorarea TVA este o solutie, dar nu singura, precizand ca Executivul roman a spus de mai multe ori ca nu doreste sa apeleze la acest mijloc, informeaza NewsIn.

"In multe tari, mai ales TVA-ul a fost majorat. E vorba de tari aflate in criza. E o posibila solutie. Una dintre solutii, nu singura. Dar Guvernul Romaniei a spus in clar ca nu doreste sa apeleze la acest mijloc", a declarat consilierul, comentand o informatie ca FMI a cerut Guvernului majorarea cotei unice la 20% si a TVA-ului la 25%.

"Dl Vladescu, in stanga, in dreapta, oricine ar fi la guvernare, trebuie sa ia masuri. Asta este foarte clar", a mai avertizat Kovacs.

Eckstein Kovacs a evocat si acuzatiile pe care le-au adus liberalii Guvernului in legatura cu desfiintarea cotei unice, opinand ca nu se va ajunge la acest lucru.

"Pe de alta parte, eu cred ca liberalii au o mica problema. Fiind in opozitie si fiind, intr-adevar, cei care au initiat cota unica de impozitare, acum ei incearca sa arate ca se va dezice acest Guvern de aceasta masura.

Dar aici mingea, jucaria, o are PSD-ul, care spune ca un alt fel de impozitare, progresiva, ne-ar ajuta. Aici Guvernul a spus ferm ca pastreaza aceste masuri", a mai explicat consilierul.

Fondul Monetar International s-a aratat inflexibil in discutiile cu Guvernul din zilele acestea si a cerut majorarea cotei unice la 20% si a TVA-ului la 25%, au declarat marti pentru NewsIn surse guvernamentale.

#majorare, #tva, #executiv , #stiri FMI