Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lybek (FMI): Un deficit de 5,9% nu e suficient pentru ca Romania sa primeasca banii

Lybek (FMI): Un deficit de 5,9% nu e suficient pentru ca Romania sa primeasca banii

FMI vrea sa vada detaliile bugetului de stat pe 2010, in special structura cheltuielilor, inainte de a aproba transa a treia pentru Romania, a spus miercuri reprezentantul FMI in Romania, Tonny Lybek, avertizand ca un deficit de 5,9% din PIB nu este de ajuns pentru eliberarea transei, relateaza NewsIn.

"Trebuie sa vedem detaliile specifice si sa vedem daca este credibil bugetul. Nu este de ajuns sa fie construit pe un deficit bugetar de 5,9% din produsul intern brut si structura cheltuielilor trebuie sa fie in consens cu estimarile noastre macroecnomice", a afirmat Lybek.

El a precizat ca aprobarea bugetului pe 2010 reprezinta o "actiune prioritara" a Romaniei pentru primirea celei de-a treia transe de la FMI si a subliniat importanta credibilitatii acestuia, "dar trebuie sa-l vedem aprobat si de Parlament". Intrebat daca FMI va vira transa a treia din imprumut Romaniei, in conditiile in care ar avea un buget pe 2010 aprobat, dar fara un guvern stabil, Lybek a spus ca "FMI nu se implica in mediu politic". 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 828 ori
Citeste mai multe desprebuget deficit fmi pib transa