Juncker a primit amenintari cu moartea din Grecia

Marti, 07 Iunie 2011, ora 09:16
1286 citiri
Juncker a primit amenintari cu moartea din Grecia

Jean-Claude Juncker, liderul ministrilor de finante, din zona euro, a declarat ca a fost amenintat cu moartea, din cauza masurilor de austeritate impuse statului elen, in schimbul ajutorului financiar extern, anunta NewssIn.

"Ce le putem spune grecilor? Este o intrebare buna pe care mi-o pun adesea, pentru ca primesc multe mesaje din partea grecilor. Inclusiv amenintari cu moartea", a declarat Juncker in cursul unei audieri intr-o comisie a Parlamentului European de la Strasbourg.

Grecia, afectata de o datorie enorma, este incapabila sa se refinanteze pe pietele financiare, care ii cer dobanzi prea mari, si a obtinut anul trecut un credit din partea UE si FMI in valoare de 110 de miliarde de euro.

In schimbul creditului, acordat intr-o perioada de trei ani, Atena trebuie sa impuna un plan de austeritate pentru a incerca sa isi refaca finantele publice.

"Cu cat exista mai multe privatizari, cu atat mai putine sacrificii le sunt impuse grecilor saraci", a subliniat Juncker.

De asemenea, el a facut apel pentru un "consens privind calea aleasa intre cele doua mari familii politice", pentru a "oferi Greciei imaginea unei tari care stie incotro se indreapta".
 
"Nu vom iesi la liman, daca nu va exista consens intre fortele politice elene", a avertizat el.

Si comisarul pentru afaceri economice, Olli Rehn, a cerut un acord intre partid, recunoscand ca exista "o lipsa de credibilitate in ceea ce priveste Grecia".

#juncker, #zona euro, #masuri austeritate grecia , #stiri FMI