Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Japonia contribuie cu 32 milioane de dolari la Fondul Monetar International

Japonia contribuie cu 32 milioane de dolari la Fondul Monetar International


Japonia a contribuit cu peste 32 milioane de dolari la Fondul Monetar International pentru a sprijini finantarea asistentei tehnice acordate de FMI si activitatile de instruire, transmite AFP.

Contributia Japoniei va fi utilizata pentru sprijinirea tarilor in curs de dezvoltare, mai ales din Asia, in timpul anului financiar 2013, care incepe la 1 mai.

Din 1990, Japonia a oferit sprijin financiar pentru acest program si a contribuit cu peste 465 milioane de dolari pana in prezent, iar printre statele beneficiare se afla Cambodgia si Timorul de Est.

"Contributia Japoniei ajuta tarile beneficiare sa-si construiasca institutii mai solide si sa puna in aplicare politici economice mai bune, ambele extrem de importante pentru a face fata incertitudinilor de pe plan mondial, pentru a stimula cresterea si a reduce saracia", se arata in comunicatul FMI.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 956 ori