Italia, pericolul din zona euro?

Sambata, 23 Iulie 2011, ora 12:36
1608 citiri
Italia, pericolul din zona euro?

Teama de contagiune a zonei euro, din cauza problemelor economice ale Greciei, asociata cu problemele Italiei, ii ingrijoreaza pe oficialii UE. Viitorul Europei este pus in joc.

Desi liderii europeni au ajuns, joi, la un acord pentru salvarea Greciei, aceasta urmand sa primeasca un nou imprumut la o dobanda mai mica si pe mai multi ani, apele nu se vor linisti nici in urmatoarea perioada.

Ramane de vazut cum vor reactiona pietele si daca imprumutul acordat Republicii Elene, de 158 de miliarde de euro, pe 30 de ani, va indeparta temerile ectului de domino.

Daca problema Greciei pare, cel putin teoretic, rezolvata, macar in linii mari, liderii UE mai au si alte ingrijorari pe lista.

Una dintre ele este slabiciunea politica si economica a Italiei, care, combinata cu cea a Europei, ar putea provoca o catastrofa de proportii istorice.

O slabire economica de proportii uriase a Italiei ar poate duce la distrugerea euro, scrie CourrierInternational.com.

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a aratat, la summit-ul de joi, ca s-a ajuns la o concluzie si in privinta Irlandei si Portugaliei, nu doar in cea a Greciei. 

"Cu privire la celelalte doua tari, Irlanda si Portugalia, vom reduce dobanzile imprumuturilor oferite de FMI si de institutiile internationale, dar vom exclude participarea sectorului privat", a mai spus Sarkozy. 

Citeste continuare pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#europa, #europa criza, #grecia criza, #italia criza, #grecia faliment , #stiri FMI