Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Islanda va anunta un plan de redresare economica de 6 miliarde dolari, sustinut de FMI

Islanda va anunta un plan de redresare economica de 6 miliarde dolari, sustinut de FMI

Islanda va anunta masuri de urgenta de 6 miliarde dolari, derulate cu ajutorul Fondului Monetar International (FMI) si sustinute de mai multe banci centrale, pentru restabilirea echilibrului economic al tarii, dupa prabusirea recenta a sistemului bancar. Surse apropiate au anuntat ca FMI va contribui cu aproximativ 1 miliard dolari, in timp ce restul sumei va fi acoperita de bancile centrale ale tarilor nordice si de catre banca centrala a Japoniei.


Ajutorul international pe care Islanda il va primi din partea Japoniei si a tarilor nordice a fost conditionat de obtinerea sprijinului FMI, conform unor surse apropiate.


In ultima saptamana, guvernul islandez a purtat negocieri cu reprezentantii FMI, asupra conditiilor impuse de Fond in sectorul bancar, fiscal, monetar si asupra dobanzii cheie.


In sectorul bancar, reprezentantii FMI au cerut garantii de restructurare si de revizuire a legislatiei, pentru a alinia Islanda normelor bancare internationale, precum si un raport amanuntit despre cauzele care au declansat criza financiara.


Cu toate acestea, FMI nu a stabilit un termen limita pentru vanzarea participatiei pe care statul islandez o detine in cadrul celor trei banci locale Kaupthing, Landsbanki si Glitnir, care au fost nationalizate, ceea ce arata ca FMI nu impune conditii punitive, au mai spus surse avizate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1123 ori