Institutiile publice cu buget asigurat de stat nu vor primi tichete de vacanta si cadou in 2009

Vineri, 03 Aprilie 2009, ora 14:30
1656 citiri
Institutiile publice cu buget asigurat de stat nu vor primi tichete de vacanta si cadou in 2009

Institutiile publice finantate integral din bugetul de stat, local, din asigurarile sociale sau din subventii nu vor primi anul acesta tichete de vacanta si tichete cadou, potrivit proiectului de Ordonanta cu privire la rectificarea bugetara pentru anul 2009, obtinut de NewsIn.

De asemenea, rectificarea bugetara prevede ca institutiile care au bugete asigurate din fonduri speciale sa nu primeasca anul acesta tichete de vacanta sau tichete cadou.

Ministerul Turismului a purtat, vineri, discutii cu reprezentantii Guvernului pe marginea posibilitatii de amanare a acordarii tichetelor de vacanta in sectorul bugetar.

"La nivelul Guvernului au avut loc discutii in legatura cu masurile care pot fi intreprinse, in contextul ajustarilor asumate prin acordul incheiat cu Fondul Monetar International, pentru reducerea cheltuielilor bugetare.

S-a vorbit si despre posibilitatea amanarii, pana in 2010, a introducerii tichetelor de vacanta in sectorul bugetar, dar nu exista inca o decizie in acest sens. Guvernul va hotari care dintre masurile de reducere a cheltuielilor bugetare vor fi puse in practica.

Sper sa identificam solutii financiare pentru sustinerea, inca din acest an, a implementarii prevederilor legale privind acordarea tichetelor de vacanta in institutiile bugetare", a declarat ministrul de resort, Elena Udrea.

Decizia Guvernului vine la o saptamana dupa adoptarea de catre Ministerul de Finante a normelor referitoare la autorizarea functionarii unitatilor emitente de tichete de vacanta, publicate in 25 martie in Monitorul Oficial. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#buget, # asigurari, # tichete, # FMI, # proiect , #stiri FMI