Industriasii acuza negocierile "netransparente" cu FMI

Marti, 24 Martie 2009, ora 10:21
1249 citiri
Industriasii acuza negocierile "netransparente" cu FMI

Patronatele din industrie sunt nemultumite ca au fost excluse de la negocierile privind acordul cu Fondul Monetar International, procesul fiind unul "total netransparent", se afirma intr-un comunicat transmis de Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (UGIR - 1903).

"UGIR-1903 constata cu insatisfactie ruperea oricaror punti de dialog intre Guvernul Romaniei si mediul de afaceri. (...) Patronatele sunt excluse din consultarile privind acordul cu FMI, fiind considerate numai o sursa de taxe si impozite", se arata in comunicat.

Uniunea considera ca procesul de negociere, care se apropie de finalizare, este "total netransparent, desfasurat fara consultarea patronatelor".

De asemenea, reprezentantii UGIR - 1903 reclama faptul ca detaliile despre negocierile purtate au fost aflate din presa sau din surse ale Comisiei Europene, desi sustinerea economica si sprijinul pentru implementarea acordului au fost solicitate mediului de afaceri din Romania.

Autoritatile de la Bucuresti si o delegatie FMI negociaza in aceste zile termenii unui acord care presupune un pachet financiar de 19 miliarde de euro destinat Romaniei. Finanatarea ar urma sa fie asigurata de FMI, Comisia Europeana, Banca Europeana de Investitii si Banca Mondiala.

Premierul Emil Boc si ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, s-au intalnit, luni, la Guvern, cu membrii delegatiei Fondului Monetar International (FMI), dupa ce expertii institutiei financiare au discutat, in cursul zilei, cu reprezentantii PSD si cei ai PNL, precum si cu lideri sindicali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#1903, #fmi, #guvern, #romania, #ugir, #uniunea , #stiri FMI