Imprumutul de la FMI ne baga la timp in zona euro

Joi, 26 Martie 2009, ora 14:40
1706 citiri
Imprumutul de la FMI ne baga la timp in zona euro

Probabilitatea ca Romania sa adopte moneda europeana conform graficului stabilit va creste in urma incheierii acordului cu Fondul Monetar International (FMI), a declarat, joi, economistul-sef al Bancii Comerciale Romane (BCR), Lucian Anghel.

"Probabilitatea de a adopta euro la timp sub acest acord va creste, iar procesul de adoptare va fi esential", a afirmat Anghel, intr-o conferinta de presa a BCR.

El apreciaza ca, in urma semnarii acordului cu FMI, conditiile de aderare la zona euro nu se vor "indulci".

"Spre deosebire de aderarea la Uniunea Europeana, aici sunt niste cerinte tehnice care, daca nu ar fi indeplinite, ar afecta celelalte tari din zona euro", a spus Anghel.

El a adaugat ca daca o tara nu este pregatita sa adere la zona euro, nu i se vor accepta conditii mai relaxate. 

"Sub acest acord cu FMI, inflatia si deficitul bugetar probabil ca se vor apropia mult mai rapid de cerintele de la Maastricht, la orizontul anului 2011", a precizat economistul-sef al BCR.

Romania intentioneaza sa adere la zona euro in 2014.

Romania a convenit asupra unui acord stand-by pe doi ani cu Fondul Monetar International pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#acord, #aderare, #bcr, #euro, #fmi, #romania, #zona , #stiri FMI