IMM-urile preseaza CEC si Eximbank sa dea imediat drumul la finantare

Vineri, 27 Martie 2009, ora 14:04
1546 citiri

Firmele mici si mijlocii din Romania au nevoie imediata de accesarea fondurilor CEC Bank si Eximbank, dar si de relaxarea normelor celor doua banci de stat, care in momentul de fata sunt cele mai exigente dintre institutiile financiare, a declarat, vineri, vicepresedintele CNIPMMR, Florea Parvu.

"Capitalizarea celor doua banci a avut deja loc, de aceea dorim ca intr-o saptamana firmele sa aiba acces la forndurile CEC Bank si Eximbank.

De asemenea, doresc sa subliniez ca la ora actuala, normele de finantare ale celor doua banci sunt mai exigente decat orice alta banca din tara", a precizat reprezentantul Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

De asemenea, membrii organizatiei patronale solicita autoritatilor sa fie consultati in vederea unor discutii referitoare la obiectivele imprumutului de la Fondul Monetar International. "Dat fiind ca se stie ca statul este cel mai prost administrator, dorim sa fim consultati si sa se tina cont de sugestiile noastre in ce priveste tinta banilor de la FMI.

De asemenea, vrem sa stim care sunt institutiile bancare la care se vor tine banii si sa se faca o monitorizare transparenta a acestora", a spus, la randul sau, presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.

Romania a finalizat negocierile cu FMI, Comisia Europeana si alte institutii financiare internationale, pentru un pachet de finantare de aproximativ 20 miliarde euro, a anuntat miercuri Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania.

Romania va primi un pachet total de finantare ce cuprinde 12,95 miliarde euro de la FMI, 5 miliarde euro de la UE, 1,2-1,5 miliarde euro de la Banca Mondiala si 1 miliard de euro de la alte institutii internationale. 

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#capitalizare, #finantare, #fmi, #fonduri, #imm, #uri , #stiri FMI