Ialomitianu: nu avem probleme cu Legea salarizarii

Luni, 22 Noiembrie 2010, ora 13:44
1733 citiri
Ialomitianu: nu avem probleme cu Legea salarizarii

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat luni ca Guvernul a discutat cu organismele financiare internationale despre Legea salarizarii, acestea acceptand propunerile Executivului, dar a refuzat sa precizeze care va fi valoarea salariului minim, aratand ca va exista o discutie in CES, mentioneaza NewsIn.

"Noi am discutat cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala, nu sunt probleme din punctul dansilor de vedere. Ce am discutat cu dansii au acceptat", a spus Ialomitianu, referindu-se la Legea salarizarii unitare.

Intrebat care va fi valoarea salariului minim, ministrul a spus ca doreste sa dea cifre pana ce Consiliul Economic si Social nu-si da avizul asupra Legii salarizarii unitare.

"Este un parcurs de adoptare, nu s-a incheiat acest parcurs, haideti sa discutam cu cei din CES, sa-i respectam", a spus Ialomitianu.

"Nu e niciun fel de problema cu Legea salarizarii, vom obtine avizul CES maine, legile vor intra in dezbaterea Guvernului miercuri. Proiectul legii bugetului este finalizat", a spus si purtatorul de cuvant al Guvernului Ioana Muntean.

Niciunul dintre ministrii prezenti la briefingul de presa care a urmat sedintei de Guvern si nici primul-ministru nu au vrut sa faca referiri la cuantumul salariului minim in proiectul Legii salarizarii, subliniind ca asteapta avizul Consiliului Economic si Social.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#banca, #fmi, #ialomiteanu, #legea, #mondiala, #salarizarii, #ue , #stiri FMI