Hotelierii migreaza spre Est

Luni, 11 Mai 2009, ora 10:36
1621 citiri
Hotelierii migreaza spre Est

Hotelierii din intreaga lumea isi indreapta atentia spre pietele estice, mai putin acoperite in acest moment, in incercarea de a-si redresa profiturile scazute din cauza crizei economice.

"Cele mai bune locatii, unde inregistram cresterile cele mai mari, sunt China, India si Orientul Mijlociu", a spus Ed Fuller, presedinte si director general al Marriott Lodging International.

Economia Chinei, tara cu cea mai rapida dezvoltare, va creste cu 6,5%, in acest an, potrivit Fondului Monetar International.

Desi este o scadere fata de cele 9 procente de anul trecut, reprezinta mult mai mult decat contractarea de 2,8 procente pe care o vor inregistra Statele Unite.

Divizia din SUA a Marriott, care administreaza Ritz Carlton si Renaissance, intentioneaza sa deschida 130 de hoteluri, in urmatorii patru ani in afara Americii de Nord.

Jumatate dintre acestea vor fi in China, India si Emiratele Arabe Unite.

De asemenea, Accor, cea mai mare companie hoteliera din Europa, intentioneaza sa-si tripleze numarul hotelurilor din Orientul Mijlociu. Are deja 25 de hoteluri Ibis in China si va deschide inca 20 in acest an, urmand a construi alte zece pe an in urmatoarea perioada.

Pentru Intercontinental Hotels, cel mai mare lant hotelier din lume, China reprezinta aproximativ cinci procente din afacerile grupului, iar, in doi ani, procentajul va ajunge la 15%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#hotelieri, #economie, #FMI, #China, #hoteluri , #stiri FMI