Hossu: FMI va evalua efectele cresterii salariului minim la 750 lei

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 15:27
1769 citiri
Hossu: FMI va evalua efectele cresterii salariului minim la 750 lei

Delegatia FMI si sindicatele au stabilit continuarea evaluarilor privind efectele pe care le-ar putea avea cresterea salariului minim la 750 lei, reprezentantii Fondului fiind ingrijorati ca o astfel de masura ar duce la pierderea unor locuri de munca, a declarat luni Bogdan Hossu, citat de NewsIn.

"In ce priveste salariul minim pe economie, le-am spus (reprezentantilor FMI, n.r) ca punctul nostru de vedere este ca acesta sa ajunga la 750 lei.

Am stabilit sa se continue evaluarile legate de implicatii. Ingrijorarea lor era legata de faptul ca o crestere la aceasta valoare ar avea ca efect pierderea unor noi locuri de munca", a mentionat liderul confederatiei sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, la finalul discutiilor cu reprezentantii FMI.

El sustine ca a explicat reprezentantilor FMI ca o majorare a salariului minim nu va duce la pierderea unor locuri de munca.

"Le-am aratat ca politicile de inghetare a salariului minim, si acest lucru se vede pe ultimii 15 ani de cand se aplica, nu au creat, prin inghetarea salariului minim, niciun job suplimentar, iar cand salariul minim a crescut cu peste 48% in 2002, efectul nu a fost de pierdere de locuri de munca si, de asemenea, nu a avut un efect inflationist pe structura nationala", a spus Hossu. El a adaugat ca discutiile in acest sens vor continua si saptamana viitoare. 

#fmi, #hossu, #minim, #salariu , #stiri FMI