Hackerii declara razboi FMI

Joi, 02 Iunie 2011, ora 10:24
1290 citiri
Hackerii declara razboi FMI

Fondul Monetar International va fi tinta unui atac al hackerilor din cadrul organizatiei Anonymous, care au facut publice intentiile de atac al Fondului, nemultumite de restrictiile impuse de Fond Greciei, in cadrul programului de redresare financiara, anunta Mediafax.

Un mesaj postat pe Twitter de Anonymous Operations, utilizand ca subiect Operatiunea Grecia, a facut apel la abonati sa consulte in masa site-ul FMI, aparent intr-o tentativa de a bloca site-ul.

Organizatia nu a precizat insa la ce ora ar uma sa inceapa acest atac, denumit "negarea serviciului" (denial-of-service, DoS).

Mesajul facea o trimitere catre un site care critica programul de austeritate impus Greciei, legat de acordarea ajutorului in valoare de 110 miliarde de dolari promis de Uniunea Europeana si FMI.

Fondul a dat asigurari ca a luat masuri pentru a impiedica blocarea site-ului sau.

"Suntem la curent cu amenintarea si am luat masuri adecvate", a declarat Bill Murray, un purtator de cuvant al FMI.

Printre tintele precedente ale grupului de hackeri se afla fostul Guvern egiptean, Guvernul italian, Iranul si societati care au exclus site-ul WikiLeaks din serviciile lor, precum grupurile financiare Visa si Mastercard.

In general, in cursul unui atac de negare a serviciului, un numar mare de calculatoare sunt programate sa intre simultan pe un site de Internet, blocand serverele acestuia, incetinind accesul la site sau scotandu-l complet din functiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#atac hackeri, #fmi, #fmi hackeri , #stiri FMI