Guvernul vrea sa reduca CAS cu ajutorul incasarilor din "taxa pe stalp"

Marti, 29 Aprilie 2014, ora 10:56
1517 citiri
Guvernul vrea sa reduca CAS cu ajutorul incasarilor din "taxa pe stalp"

Executivul va obtine din impozitarea constructiilor speciale un surplus de venituri, cu mult peste tinta stabilita in mod precaut de FMI, care reprezinta unul dintre principalele argumente pentru a reduce contributiile de asigurari sociale.

"Este foarte posibil sa avem incasari suplimentare decat cele prognozate (...) ori aceasta incasare suplimentara este unul dintre principalele argumente pentru a putea face reducerea de contributii de asigurari sociale", a declarat Victor Ponta la Romania TV, citat de Mediafax.

La randul sau, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a aratat ca numai din ceea ce se afla in bilantul companiilor si nu era impozitat rezulta venituri de 1,8 miliarde lei.

Impactul bugetar al unei reduceri a CAS cu cinci puncte calculat pentru al doilea semestru din acest an este de 2,6 miliarde lei.

Guvernul a introdus de la inceputul anului un impozit pe proprietate pentru constructiile speciale, de 1,5% din valoarea constructiei.

Impozitul este aplicat pentru constructii precum centrale hidroelectrice, statii si posturi de transformare, statii de conexiuni, centrale termoelectrice si nucleare, constructii pentru transportul energiei electrice, baraje, piste si platforme, sonde de titei, gaze si sare, rampe de incarcare - descarcare, cosuri de fum si turnuri de racire, iazuri pentru decantarea sterilului, helestee, iazuri, bazine, infrastructura transport feroviar, infrastructura drumuri si linii si cabluri aeriene de telecomunicatii.

#impozitare constructii speciale, #reducere cas, #bilant companii, #constructii speciale , #stiri FMI