Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul vrea sa raporteze deficitul bugetar, pe modelul UE

Guvernul vrea sa raporteze deficitul bugetar, pe modelul UE

Reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International (FMI), Mihai Tanasescu, a declarat luni ca autoritatile vor sa treaca, in urmatoarea perioada, la raportarea deficitului bugetar pe modelul Uniunii Europene, ESA 95, care ia in calcul si problema arieratelor, informeaza Newsin. 

"Sunt doua sisteme de raportare. Atat deficitul de 6,5% cat si 4,4% reprezinta un sistem de raportare cash.

Sistemul de raportare al Uniunii Europene ESA 95, care ia in calcul si problema arieratelor, este un lucru la care autoritatile lucreaza in asa fel incat in perioada urmatoare sa se ajunga la raportarea deficitului sub acest auspiciu, al raportarii ESA 95.


Sper ca pana la finalul anului sa putem ajunge la un asemenea demers.


Cu cat reducerea arieratelor se va face mai repede, cu atat aproprierea dintre cele doua sisteme, ESA 95 si cash se va apropria foarte mult", a spus Tanasescu la The Money Channel.


Reprezentantul Romaniei la FMI a declarat ca impreuna cu ministerele se cauta solutii la probelema arieratelor.


"Aceasta problema a arieratelor, care inseamna o indisciplina financiara, un management care conduce catre asemenea intarzieri de plata, trebuie indreptata, si aici impreuna cu ministerele de linie cautam solutiile necesare pentru ca in decursul lunilor care urmeaza sa fie instrumentate anumite strategii, anumite politici care sa conduca la descresterea arieratelor, de a avea un comportament mai corect al intreprinderilor de stat, al anumitor sectoare, inclusiv sectorul de sanatate, catre a nu mai acumula asemenea datorii", a mai spus Tanasescu. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1170 ori