Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul va elimina cel de-al 13-lea salariu pentru angajatii din sectorul public

Guvernul va elimina cel de-al 13-lea salariu pentru angajatii din sectorul public

Guvernul va elimina cel de-al 13-lea salariu aferent acestui an pentru angajatii din sectorul public, masura ce va fi prevazuta in bugetul pentru 2011 si va conta pentru virarea celei de-a patra transe de la Comisia Europeana, potrivit Memoramdumului suplimentar de intelegere convenit cu FMI si UE.

Astfel, pentru acordarea celei de-a patra transe de la Comisia Europeana, care este programata pentru ultimul trimestru al acestui an, Guvernul trebuie sa faca progrese si in implementarea bugetului 2010, ce vizeaza o tinta de deficit guvernamental de 7% din PIB in termeni ESA95, si sa respecte tinta din bugetul pentru cheltuielile cu bunuri si servicii, excluzand rambursarea arieratelor acumulate, se arata in Memoramdumul suplimentar de Intelegere convenit de Romania cu FMI si UE si obtinut de MEDIAFAX.

Prima transa de 1,5 miliarde euro a fost virata in data de 27 iulie 2009 in urma semnarii acordului de imprumut din 23 iunie 2009.


A doua transa, in valoare de 1 miliard de euro, a fost virata la data de 11 martie 2010.


Alte trei transe au fost programate pentru perioada cuprinsa intre trimestrul doi al anului 2010 si trimestrul doi al anului 2011.


Imprumutul agreat de Romania cu CE insumeaza cinci miliarde de euro.


Romania are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD, urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 976 ori