Guvernul ungar, apreciat de alegatori pentru refuzul dat FMI

Luni, 23 August 2010, ora 09:56
1220 citiri
Guvernul ungar, apreciat de alegatori pentru refuzul dat FMI

Atitudinea dura a guvernului ungar in raport cu FMI si ceilalti creditori externi si refuzul de a introduce masuri de austeritate si de a initia o reforma fiscala structurala dura consolideaza partidul Fidesz in sondaje, care se bucura de un scor de 63% inainte de alegerile locale din octombrie, informeaza Mediafax.

Suspendarea discutiilor cu FMI si refuzul Ungariei de a introduce masuri de austeritate nu sunt vazute bine pe pietele financiare, dar electoratul pare ca este multumit de guvernanti, scrie Wall Street Journal (WSJ).

Partidul Fidesz a fost de multe ori criticat de unii analisti pentru comunicarea "imperfecta" cu pietele, pentru intreruperea discutiilor cu FMI si pentru tonul dur adoptat in discutiile cu UE privind modul in care sunt raportate datoriile de stat la Bruxelles.

Potrivit celui mai recent sondaj din Ungaria, sprijinul public pentru partidul Fidesz este ridicat, iar premierul Viktor Orban este inca cel mai popular politician.

Partidul de guvernare se bucura de sprijinul a 63% dintre alegatori, in timp ce socialistii au 17%, formatiunea de extrema dreapta Jobbik are 14%, iar liberalii "verzi" LMP au 5%.

Fidesz a castigat peste doua treimi din locurile din parlament la alegerile generale din aprilie.

O alta concluzie a sondajului este ca majoritatea respondentilor considera ca guvernul a facut treaba buna sau foarte buna pana acum.

Analistii raman sceptici si sustin ca este nevoie de masuri fiscale de austeritate, argumentand ca datoria statului ar putea fi mai usor de finantat in urmatorii ani daca Ungaria ar dispune de o "plasa de siguranta" din partea FMI si UE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#guvern, #ungaria, #fmi, #masuri, #austeritate , #stiri FMI